Praktijk voor
oefentherapie Rameau

Wat doet een oefentherapeut Mensendieck?

Een oefentherapeut Mensendieck maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Uw oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

De individuele oefentherapie wordt gegeven in de praktijkruimte aan de Johan de Wittstraat 9 of - indien noodzakelijk - bij de patiënt aan huis.

Ook is het mogelijk om behandelingen of groepslessen hydrotherapie te volgen voor patiënten met reumatische aandoeningen, orthopedische aandoeningen of met de ziekte van Parkinson. Deze behandelingen/lessen worden gegeven in het extra verwarmde therapiebad van het Sterrenbad in Wassenaar.

 

Persoonlijke begeleiding

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.
De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegings-adviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.

Praktijk voor oefentherapie Rameau | Johan de Wittstraat 9 | 2242 LA Wassenaar | tel. 06 511 26 396